top of page
Walking by the Sea

COACHING & THERAPIE
ONLINE & PRAKTIJK TILBURG
SNEL OP ORIËNTATIEGESPREK

Speciaal voor vrouwen

Geen klik met de psycholoog?

WAT TE DOEN ALS JE GEEN KLIK VOELT MET DE PSYCHOLOOG

Het gebeurt regelmatig dat iemand in therapie gaat maar al vrij snel merkt dat er geen goede klik is met de psycholoog. Dat is vervelend want in de sessies bespreek je persoonlijke, kwetsbare en intieme dingen. Juist daarom is het zo belangrijk dat je een coach, therapeut of psycholoog hebt bij wie je je veilig en op je gemak voelt. Het heeft namelijk veel invloed op het effect van de behandeling.

 

Als het niet klikt tussen jou en je psycholoog dan is het moeilijk om jezelf écht te openen. En dat is wel nodig om problemen aan te pakken en resultaat te boeken. Wat kun je het beste doen als je geen klik hebt met je psycholoog?

Holding Hands

Advies: stap over op een andere praktijk.

Hulp zoeken is voor veel mensen, en misschien ook voor jou, best een stap. Dat maakt het ook zo lastig als het niet goed voelt. Het beste advies is daarom: voel je geen klik met je psycholoog stap dan zo snel mogelijk over op een andere praktijk. In Nederland heb je als cliënt een vrije artsenkeuze. Dat is geregeld in artikel 13 van de Zorgverzekeringswet. Zelfs als de behandeling al gestart is en je er gaandeweg achterkomt dat het niet klikt tussen jou en je psycholoog kun je nog gebruik maken van je vrije artsenkeuze. Je mag dus altijd wisselen.

 

Natuurlijk: je kunt je tijd en geld investeren om het soepeler te laten verlopen maar de klik kan er ook al vanaf moment één zijn. Al dat voorwerk is dan niet meer nodig en dat bespaart je veel energie. Energie die je nu beter in jezelf kunt steken.

Hoe kan het dat de klik er niet is?

Speelt die vraag door je hoofd weet dan: het ligt niet aan jou. Ook niet aan de psycholoog. Los van de ‘werkrelatie’ die je met een psycholoog hebt, kan het gewoon heel goed zijn dat het niet matcht. We zijn allemaal mensen. Vertrouw erop dat jouw therapeut het goed met je voor heeft, accepteer dat het niet werkt, neem je ervaringen mee en zoek een nieuwe praktijk of psycholoog.

 

Als je wilt overstappen binnen dezelfde praktijk kan het zijn dat je wat langer moet wachten of dat je naar een andere locatie moet. Vraag dit altijd goed na en blijf je bewust van de manier waarop je communiceert. Houd het netjes. Dat levert je altijd het meeste op.

“Wat gaat er precies mis en wat vind ik daar zo moeilijk aan?”

Voordat je overstapt is het goed om jezelf af te vragen wat er precies misgaat en wat daar voor jou zo moeilijk aan is. Misschien triggert de psycholoog nét dat punt waar voor jou inzicht en groei mogelijk is. Dat kan ook iets heel nuttigs zijn. Misschien is de behandelrelatie juist wel een goede gelegenheid om eens te “oefenen” met onderzoeken wat er bij jou gebeurt als iemand iets zegt wat je boos of verdrietig maakt en hoe je daarop reageert.

A girl feeling sad

Probeer iets anders zoals coaching & therapie.

 

Is het voor jou heel duidelijk: dit werkt niet. Vertrouw dan op je gevoel en zoek een nieuwe behandelaar. Daar heb je alle recht op. Wellicht past een andere vorm van hulp beter bij je. Bijvoorbeeld integratieve coaching en therapie zoals mijn praktijk aanbiedt.

 

De integratieve aanpak werkt niet met diagnoses, labels of een protocol zoals in de traditionele geestelijke gezondheidszorg. Het staat voor unieke en persoonlijke begeleiding op maat. Deze opkomende, kortdurende behandelingsvorm is een verademing op het moment dat je er zelf even niet uitkomt of wanneer je behoefte hebt aan inzicht en grip. Je kunt uitgaan van 5 - 15 sessies.

 

Meer informatie over integratieve coaching & therapie

Voordelen van een onafhankelijke coach of therapeut.

Ik kies er bewust voor om als onafhankelijk coach en therapeut te werken, los van de reguliere GGZ en los van de restricties van beroepsverenigingen en zorgverzekeraars. Als je bij mij een sessie boekt, ben je dus ook niet een naam in de rij die wordt gematcht met de eerste beschikbare hulpverlener. Doordat ik onafhankelijk werk kun je gemiddeld in 3 weken terecht voor je eerste afspraak.

 

De praktijken of praktijkondersteuners waarnaar een huisarts je doorverwijst kampen vaak met lange wachtlijsten. Soms wel langer dan 3 maanden. Zo lang wachten is niet alleen vervelend, het belemmert je ook in je vooruitgang. Voorkom stilstand.

 

Voel je nu aan dat het niet lekker gaat? Neem dat gevoel serieus en ga ermee aan de slag.  Bij mijn praktijk plan je vooraf altijd een vrijblijvend oriëntatiegesprek in. Op basis hiervan kun je beter bepalen of je een volgende sessie wilt plannen.

Het grote verschil met een psycholoog.

 

Het verschil met een psycholoog zit in de doelgerichte, positieve benadering. In de sessies ga je in gesprek maar je voert ook praktische opdrachten uit. Dit vergroot je zelfbewustzijn: de kennis over jezelf en het inzicht in jezelf. Doordat je hier ontdekt wat je wilt en waar je hart sneller van gaat kloppen, voel je het enthousiasme, de energie en de zin in het leven. Dit is wat ze bedoelen met: jezelf vinden en dichter bij jezelf komen te staan.

 

Omdat er in de sessies bij ABOUT BEING veel aandacht is voor zowel je buitenwereld als je binnenwereld oftewel: het bewuste én het onderbewuste niveau, kun je echt in actie komen. Dit vergroot niet alleen je zelfvertrouwen, het creëert ook daadwerkelijk een verandering in je leven.

Maak gebruik van het eerste gesprek dat mijn praktijk je vrijblijvend aanbiedt. Wat dat inhoudt lees je hier.

Image by Raphael Nast

Waarom kies je voor deze praktijk? 

ABOUT BEING combineert evidence based therapie met de nieuwste coachingstechnieken. Dit bevordert en versnelt jouw proces. Bovendien geeft het je de zekerheid van een diepgaand en toekomstbestendig resultaat. Er wordt niet onnodig gegraven in je verleden maar er wordt wel gekeken naar wat je nog hebt te verwerken. Eerdere gebeurtenissen zetten zich vaak vast: dit zijn de blokkades en belemmeringen die je voelt in je gedachten en in je lichaam. Daarom is het meestal nodig de schep wat dieper te steken.

Door oude zaken aan te pakken ontstaat er ruimte in jezelf. Zo kun je groeien als persoon, nieuwe doelen bereiken en ontdekken waar jouw vervulling ligt. Als je oude verhalen en belevingen eindelijk hebt verwerkt dan maak je de weg vrij voor vooruitgang. Het effect van coaching en therapie is een gevoel van vrijheid en kracht. Je ontwikkelt je innerlijk kompas en komt weer aan het roer van je leven te staan.

Waarom kies je voor mij als jouw coach?

Mijn expertise ligt in het begeleiden van vrouwen tussen de 20 - 45 jaar. Ik help hen in het proces van verwerking, heling en persoonlijke groei. Hierbij ga ik heel compleet en creatief te werk en pas ik elementen toe uit: Integratieve Psychotherapie, Relatietherapie, Acceptance & Commitment Therapy (ACT), Mindfulness, Cognitieve Gedragstherapie (CGT), EMDR en Hypnotherapie.

Ik hanteer de nieuwste technieken in coaching & psychotherapie. Hierdoor krijg je snel grip op je gevoelens, je triggers en je patronen en kun je stap voor stap verbetering bereiken. Op weg naar meer zelfvertrouwen en een sterk zelfbeeld.

Cliënten ervaren mijn begeleiding als down-to-earth en zeer helpend. Zowel bij het creëren van veranderingen op innerlijk niveau als in de buitenwereld. Mensen voelen zich gauw op hun gemak bij mij. Je zult merken dat je je na de sessie lichter voelt en praktische handvatten hebt om door te pakken. Je bent ontzettend welkom in mijn sfeervolle praktijk waar altijd een lekkere kop thee (of water) voor je klaarstaat. 

Bekijk hier mijn specialisaties

Image by Kira auf der Heide

Hoe breng je de boodschap het beste over?

Heb je een nieuwe psycholoog of praktijk gevonden en vind je het moeilijk om die boodschap over te brengen? Maak je geen zorgen. Ben niet bang om dit eerlijk aan te geven bij je oude psycholoog en te vertellen hoe het voor jou voelt. Het is een professional: die pakt het niet persoonlijk op en weet heel goed hoe hiermee om te gaan.

 

En stel je krijgt wél een vervelende reactie, wat absoluut not done is, zie dit dan als een bevestiging dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Het gaat in dit verhaal absoluut om jou dus voel je niet bezwaard. Dat is niet nodig.

Geen klik met je psycholoog?

Balen, maar er is nog geen man overboord.

Heb je een slechte ervaring doordat je geen klik hebt met de psycholoog? Beschouw het dan toch als een stap in de goede richting. Deze ervaring maakt dat je door kunt. Op zoek naar die psycholoog, coach of therapeut die wél bij je past.

Image by Andrew Neel

Dé oplossing als je verder weg woont of liever vanuit huis werkt.

Veel vrouwen die niet in de buurt van Tilburg wonen kiezen ook voor ABOUT BEING. Voor het resultaat maakt het niet uit: uit onderzoek blijkt dat online begeleiding net zo effectief is als traditionele hulpverlening waarin je met elkaar in dezelfde kamer zit. De belangrijkste voordelen van persoonlijke online begeleiding vanuit huis zijn:

  1. Deskundige begeleiding vanuit je vertrouwde omgeving

  2. Praten via het scherm voelt comfortabel

  3. Sneller to the point

  4. Flexibeler in het maken van een afspraak

  5. Besparing in reistijd en reiskosten

Meer info over online coaching & therapie

Jezelf beter voelen begint met een simpel bericht.

Vaak is die eerste stap van contact opnemen het moeilijkst. Weet dat een oriëntatiegesprek altijd verhelderend én vrijblijvend is. Misschien is dat voor nu zelfs al genoeg. Je bent van harte welkom voor een online sessie of een sessie in de sfeervolle praktijk in Tilburg.

Oriëntategesprek aanvragen
Vraag een oriëntatiegesprek aan
Welk specifiek probleem je ook hebt,
wij geven je graag een gesprek vooraf
Dagvoorkeur (meer opties mogelijk)
In de praktijk of online?

We hebben je gegevens goed ontvangen

Er wordt contact met je opgenomen.

 

Binnen 2 dagen geen reactie?

Check dan je spam-box of ongewenste mail.

bottom of page