top of page
Walking by the Sea

COACHING & THERAPIE
ONLINE & PRAKTIJK TILBURG
SNEL OP ORIËNTATIEGESPREK

Speciaal voor vrouwen

Alternatief voor de psycholoog?

ALS EEN PSYCHOLOOG NIET BIJ JE PAST EN JE LIEVER WAT ANDERS WILT

Regelmatig ontmoet ik mensen in mijn praktijk die eerder een gesprek hebben gehad bij de psycholoog. Soms hebben zij al verschillende psychologen geprobeerd maar telkens ontbreekt er iets. Het voelt niet prettig, de klik is er niet.

 

Misschien herken je het gevoel dat je psycholoog je niet écht begrijpt of dat je niet de tools krijgt die je nodig hebt. Dat is natuurlijk niet prettig. En bovendien weerhoudt het je om stappen vooruit te zetten of inzicht en grip te krijgen op je probleem. Maar: wat is nou een goed alternatief voor de psycholoog?

Image by Robert Ruggiero

Alternatief voor de psycholoog.

Soms lijkt het of de psycholoog de enige optie is wanneer je rondloopt met een klacht of probleem op psychisch, sociaal of emotioneel gebied. Maar dat is niet zo. Er zijn tegenwoordig veel praktijken die andere behandelingsvormen aanbieden waarmee je snel vooruitgang kunt boeken. Een coach is een goed alternatief voor de psycholoog.

 

Het voordeel van sessies met een coach is dat dit soort trajecten veel praktischer is ingestoken en dat ze vaak beter passen bij wat nú nodig is. Coaching is meer activerend en meer op maat. Een coach is bezig met jouw specifieke situatie, je verhaal en jouw persoonlijkheid in plaats van met een vast protocol. Door de verschillende instrumenten die een coach inzet (van kwaliteitenspellen tot visionboards) wordt de begeleiding persoonlijker, actiever en interessanter.

 

Het grote verschil met een psycholoog.

Het grote verschil met een psycholoog is dat een coach het proces op jouw tempo begeleidt en structureert zonder vast te houden aan bestaande labels of standaardbehandelingen. Zo ontstaat er ruimte om te zien wat er speelt, waar dit probleem vandaan komt, waar je naartoe wilt en hoe daar te komen.

 

Wat levert dit op? Praktische handvatten, een nieuw gevoel van mogelijkheden, inzicht en grip op het probleem en een frisse kijk op zaken. Zo kun je sneller stappen maken en veranderen. Natuurlijk is het net als bij de psycholoog essentieel dat je een persoonlijke klik met elkaar hebt. Dit is een kwestie van aanvoelen, vaak kun je dit na een eerste oriëntatiegesprek wel peilen voor jezelf.

Maak gebruik van het eerste gesprek dat mijn praktijk je vrijblijvend aanbiedt.


Wat dit gesprek precies inhoudt lees je hier

Image by Raphael Nast

Waarom kies je voor deze praktijk? 

ABOUT BEING combineert evidence based therapie met de nieuwste coachingstechnieken. Dit bevordert en versnelt jouw proces. Bovendien geeft het je de zekerheid van een diepgaand en toekomstbestendig resultaat. Er wordt niet onnodig gegraven in je verleden maar er wordt wel gekeken naar wat je nog hebt te verwerken. Eerdere gebeurtenissen zetten zich vaak vast: dit zijn de blokkades en belemmeringen die je voelt in je gedachten en in je lichaam. Daarom is het meestal nodig de schep wat dieper te steken.

Door oude zaken aan te pakken ontstaat er ruimte in jezelf. Zo kun je groeien als persoon, nieuwe doelen bereiken en ontdekken waar jouw vervulling ligt. Als je oude verhalen en belevingen eindelijk hebt verwerkt dan maak je de weg vrij voor vooruitgang. Het effect van coaching en therapie is een gevoel van vrijheid en kracht. Je ontwikkelt je innerlijk kompas en komt weer aan het roer van je leven te staan.

Waarom kies je voor mij als jouw coach?

Mijn expertise ligt in het begeleiden van vrouwen tussen de 20 - 45 jaar. Ik help hen in het proces van verwerking, heling en persoonlijke groei. Hierbij ga ik heel compleet en creatief te werk en pas ik elementen toe uit: Integratieve Psychotherapie, Relatietherapie, Acceptance & Commitment Therapy (ACT), Mindfulness, Cognitieve Gedragstherapie (CGT), EMDR en Hypnotherapie.

 

Ik hanteer de nieuwste technieken in coaching & psychotherapie. Hierdoor krijg je snel grip op je gevoelens, je triggers en je patronen en kun je stap voor stap verbetering bereiken. Op weg naar meer zelfvertrouwen en een sterk zelfbeeld

Cliënten ervaren mijn begeleiding als down-to-earth en zeer helpend. Zowel bij het creëren van veranderingen op innerlijk niveau als in de buitenwereld. Mensen voelen zich gauw op hun gemak bij mij. Je zult merken dat je je na de sessie 'lichter' voelt en praktische handvatten hebt om door te pakken.

 

Bekijk hier mijn specialisaties

Image by Brooke Cagle

Groot pluspunt: geen lange wachtlijst.

Ik kies er bewust voor om als onafhankelijk coach en therapeut te werken, los van de reguliere GGZ en los van de restricties van beroepsverenigingen en zorgverzekeraars. Als je bij mij een sessie boekt, ben je dus ook niet zomaar een naam in de rij die wordt gematcht met de eerste beschikbare hulpverlener. Doordat ik onafhankelijk werk kun je gemiddeld binnen enkele weken terecht voor je eerste afspraak.

 

De praktijken of praktijkondersteuners waarnaar een huisarts je doorverwijst, kampen vaak met lange wachtlijsten. Soms wel langer dan 3 maanden. Zo lang wachten is niet alleen vervelend, het belemmert je ook in je vooruitgang. Voorkom stilstand. Voel je nu aan dat het niet lekker gaat? Neem dat gevoel serieus en ga ermee aan de slag. Zet die eerste stap en ga op zoek naar een alternatief voor de psycholoog.

Wat is integratieve coaching & therapie?

Integratieve coaching & therapie gaat een stapje verder. Het ligt tussen coaching en psychotherapie in en staat voor een effectieve vorm van individuele begeleiding. De integratieve benadering gaat uit van het complete mensbeeld. Het integreert alle elementen: denken, voelen en doen, lichamelijk, sociaal en spiritueel. Veel mensen kiezen voor deze kortdurende vorm van persoonlijke therapie.

 

Het is een verademing op het moment dat je er zelf even niet uitkomt. Onze praktijk combineert het praktische en doelgerichte van coaching met het inzichtelijke en meer diepgaande effect van therapie.

 

Meer info over integratieve coaching & therapie

Kost dat niet veel meer geld?

Je kunt denken: oké, ik moet lang wachten maar dan valt het wél binnen de zorgverzekering. Natuurlijk, dat is je goed recht. Maar onderschat het effect van al die wacht-weken niet. Als je lang moet wachten op hulp kan dat best zwaar zijn. Daar kan geen euro tegenop. Bovendien worden gesprekken met de psycholoog niet altijd vergoed.

 

Meer info over tarieven

Studying at Home

Dé oplossing als je verder weg woont of liever vanuit huis werkt.

Ongeveer de helft van de gesprekken voeren wij online doordat veel vrouwen buiten Tilburg voor onze praktijk kiezen of vanwege drukke reis- of werkschema's. Voor het resultaat maakt het niet uit: uit onderzoek blijkt dat online begeleiding net zo effectief is als traditionele hulpverlening waarin je met elkaar in dezelfde kamer zit. De belangrijkste voordelen van persoonlijke online begeleiding vanuit huis zijn:

  1. Deskundige begeleiding vanuit je vertrouwde omgeving

  2. Praten via het scherm voelt comfortabel

  3. Sneller to the point

  4. Flexibeler in het maken van een afspraak

  5. Besparing in reistijd en reiskosten

Meer info over online coaching & therapie

 

Sneller grip & vooruitgang ervaren?

Loop je met een probleem en zoek je een alternatief voor de psycholoog. Weet dan dat je opties hebt. Kies dus gerust voor de zorg die het beste bij je past. Wil je sneller meer grip en echte concrete vooruitgang ervaren? Vraag dan een vrijblijvend oriëntatiegesprek aan. Bij een fijne klik kun je gemiddeld binnen 3 weken een afspraak inplannen.

Jezelf beter voelen begint met een simpel bericht.

Vaak is die eerste stap van contact opnemen het moeilijkst. Weet dat een oriëntatiegesprek altijd verhelderend én vrijblijvend is. Misschien is dat voor nu zelfs al genoeg. Je bent van harte welkom voor een online sessie of een sessie in de sfeervolle praktijk in Tilburg.

bottom of page